Get Adobe Flash player

AFF

 

 

AFF (Accelerated FreeFall ) курс за ускорено обучение по свободно падане.

Метод идеален за всеки, който иска да изпита истинското свободно падане и скок с парашут. AFF курса е най-бързия  и безопасен начин да бъдете въведени в света на свободното падане. В този курс ще научите не само как да контролирате и управлявате парашута си, но и как да контролирате своято тяло по време на свободното падане.

След теоретичната подготовка, по време на първите си скокове, ще бъдете подпомаган от двама инструктори по целия път от скока от самолета, след което те ще Ви помагат да задържите тялото си в правилната позиция във въздуха, до отварянето на Вашия парашут. Те ще Ви научат на всичко, от което имате нужда за да сте в състояние да скочите само с един инструктор, а по-късно сам.

Вие ще можете да контролирате тялото си през свободното падане, при отварянето на парашута, и без проблеми безопасно да се приземите. Обучението завършва след успешно завършване на 8те задачи, което означава най-малко 7 скока. Всеки скок ще бъде записани от операторите, които ще са във въздуха заедно с Вас. Този видео запис, ще бъде от голяма полза, както за Вас, така и за Вашите инструктори, за да може да анализират скока. Скоковете се провеждат от 3200 метра над земната повърхност, което предлага около 40 секунди свободно падане. След преминаване на обучението, успешно завършилите могат да скачат сами, като инструктора само ги наблюдава.

AFF е най-бързият начин да се научите как да контролирате тялото си по време на свободното падане и по този начин да се справите със скоковете от 3,2 км, които най-често са и най-любимите. След AFF курса, всеки може да скача самостоятелно , под надзора на инструктор и с течение на времето да придобие повече опит в една или повече от парашутните дисциплини, по негов избор.Това е най-добрият и най-бързият начин да започнете реално да скачанте с парашут.

За да започнете курса е необходим медицински протокол и задължително ЕКГ.